Marloes Spaander van Arnhems Peil met haar luchtmeter in de Nieuwe Haven in Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Marloes Spaander van Arnhems Peil met haar luchtmeter in de Nieuwe Haven in Arnhem. © Rolf Hensel

Eén front van schoneluchtmeters: Arnhems Peil sluit zich aan bij het burgermeetnet

De groep van meer dan 250 Arnhemmers die op eigen initiatief meten hoe schoon de lucht in hun omgeving is, sluit zich aan bij het burgermeetnet dat de gemeente opzet samen met andere partijen.

Daarmee ontstaat één front van lokale schoneluchtmeters waarvan de gegevens tezamen extra inzicht moeten geven in de kwaliteit van de Arnhemse lucht in het algemeen. Donderdagavond introduceerden de gemeente en de Gelderse Natuur en Milieufederatie dit burgermeetnet door middel van een bijeenkomst in Showroom Arnhem.

Quote

De gemeente weet dat in Arnhem te veel stifstofdi­oxi­de en roet in de lucht zit

Arnhems Peil, de organisatie die in Arnhem ook bekend is om zijn kritische blik op de biomassacentrale van Veolia op Industriepark Kleefse Waard, begon maanden geleden al. Vooruitlopend op het initiatief van de gemeente maakte het 250 mensen enthousiast voor een zelfgebouwde sensor (kostprijs 27,50 euro), die de in de lucht aanwezige fijnstof meet.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.