Volledig scherm
PREMIUM
De Arnhemse discotheek Manhattan, ooit verkozen tot beste nachttempel van Nederland. © JAN WAMELINK

Een leven na discotheek Manhattan: ‘Alsof ik afscheid moest nemen van mijn kind’

interviewVan Ms Manhattan in Arnhem tot Madame in Oosterbeek. Horecadier Patricia Knijnenburg was jarenlang eigenaar van nachtdiscotheek Manhattan in Arnhem. Volgende maand opent ze haar nieuwste zaak voor lunches en aangeklede borrels in Oosterbeek. ,,Ik heb er ontzettend veel zin in.” 

Volledig scherm
Patricia Knijnenburg: ,,Ik wil het mensen naar de zin maken.’’ © Rolf Hensel

Patricia Knijnenburg zet een volgende stap in haar horecaleven. Zolang de verbouwing van het oude postkantoor in Oosterbeek tot appartementencomplex nog niet is begonnen, mag zij er aan de slag met Madame. Als alles volgens plan verloopt, krijgt haar zaak ook een plekje in de nieuwbouw die hier verrijst.

Uw naam wordt in één adem genoemd met de vroegere nachtdiscotheek Manhattan in Arnhem. Nu gaat u koffie en taart serveren in Madame in Oosterbeek. Dat is wel even iets anders.
,,En daar heb ik ontzettend veel zin in. Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging. Ik hoop nu dat mijn concept ‘Eat, drink, be happy’ aanslaat in mijn geboortedorp. Bij Madame kunnen gasten taart eten, maar ook lunchen, wijn drinken, snacken en borrelen. Ik ga geen maaltijden serveren.”

U moest even bijkomen van de sluiting van Manhattan?
,,De laatste avond was de moeilijkste in mijn leven. Manhattan was mijn grote liefde. Alsof ik afscheid moest nemen van mijn kind. Ik zag geen toekomst meer nadat de gemeente had besloten dat in het pand geen nachthoreca mocht terugkeren. Manhattan was daardoor onverkoopbaar geworden. Ik was compleet uit het veld geslagen en heb toen mijn eigen faillissement aangevraagd.”

Paspoort: Patricia Knijnenburg.

- Geboren op 20 juli 1970 in Oosterbeek. 
- 1992-1993 particuliere horecaopleiding in Apeldoorn.
- 1993-1998 mede-eigenaar van Plaza op de Korenmarkt.
- 2000-2018 eigenaar van Manhattan.
- 2002-heden eigenaar van Juicy Lucy op de Korenmarkt.
- Vanaf half mei 2019 eigenaar van Madame in Oosterbeek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.