Een ziek dier een spuitje geven? Die tijd is voorbij: 'Mooi toch, als we een hond kunnen genezen met een chemokuur’

Met videoARNHEM - De tijd dat een tumor bij een huisdier gelijkstond aan een spuitje is voorbij. In het dierenziekenhuis in Arnhem komen jaarlijks 10.000 dieren, voornamelijk honden en katten. Baasjes zijn zo bezorgd als ouders en trekken met liefde de portemonnee.

29 reacties

 • Karin K Hendriksen

  2 maanden geleden
  Gelukkig zijn er ook goede dierenartsen die hun beroep uitoefenen uit liefde voor de dieren en het beste willen voor je huisdier.
 • R Sempel

  2 maanden geleden
  Dierenartsen bestaan om de verkeerde redenen. Ze zijn er niet om het dier te redden maar om de emotie van het baasje te misbruiken. Zeker wanneer het om een röntgenfoto of operatie gaat. De kosten staan niet in verhouding. Standaard een checkup van je hond of kat. Kost je 35 euro. Heb ik niet ongevraagd dus betaal ik niet. Onze vorige hond had hart problemen mijn partner wilde doorgaan met onderzoeken. Dus na ruim 5000 euro en anderhalf jaar later is de hond alsnog overleden.
 • Ruud Bekkers

  2 maanden geleden
  Nu de prijzen en onverwachte kosten naar beneden. Vele diereigenaars kan de zorg voor hun dierbare dier niet betalen omdat de prijzen lijken op die van Verenigde Staten.
 • gejah nijman

  2 maanden geleden
  tinka die ervaring heb ik absoluut niet. Ik heb alleen gevraagd of mijn hond een goede kans had, en ja dat had hij. Dan is het toch echt mijn keuze. En ook onze dierenarts hier is bepaald niet zo van het nodeloos doorbehandelen. Sterker nog mijn leishmania hond was toch ziek geworden. De dierenarts vond het niet nodig om hem de milteforan te geven. (is een zwaar middel) kon beter de allopurinol verhogen. Nou is dat overbehandelen Tinka?
 • Tinka Chabot

  2 maanden geleden
  Ik heb het idee dat het juist door de mogelijkheid om je huisdieren te verzekeren, de prijzen voor behandelingen de pan uit zijn gerezen. Behandel maar zo lang mogelijk, want ik ben toch verzekerd. Ik wil ook zelf kunnen beslissen of ik mijn huisdier wel of niet laat behandelen en ook zelf bepalen wat ik dierwaardig vind. Maar daar is met weinig dierenartsen over te praten. Zij willen tot het gaatje gaan, want dan lopen ze lekker binnen. Ik vind dat er grenzen zijn aan wat je ze aan moet doen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem