Volledig scherm
PREMIUM
Een rollator in een kamer van een oudere in een verzorgingstehuis. © ANP XTRA

Een zorgreus, is dat een goed idee?

ARNHEM - Eén mega-organisatie voor ouderenzorg in de regio. Die komt er als de DrieGasthuizenGroep en Attent Zorg Behandeling hun plan om samen te gaan doorzetten. Is het verstandig om zo'n zorgreus te vormen? De voors en tegens op een rij.

JA

 Als je in de regio Arnhem, de Liemers of de Betuwe woont, kun je voor eenvoudige en voor intensieve zorg bij één organisatie terecht. Misschien begin je als oudere met een hulp in de huishouding, ga je daarna over op thuiszorg en kom je van een woonzorgcentrum uiteindelijk in een verpleeghuis. De DrieGasthuizenGroep (3.800 klanten), met het hoofdkantoor in Arnhem, is nu voornamelijk sterk in thuiszorg en ‘zorgvriendelijk wonen’. Attent (2.000 klanten), met de hoofdvestiging in De Steeg, heeft nu nog de focus op complexe verpleeghuiszorg en revalidatie. Na een fusie is alle kennis en kunde in één organisatie bereikbaar. Het zorgt voor minder versnippering.

NEE

Een fusie is de enige vorm van samenwerking die onomkeerbaar is. Eenmaal gefuseerd, is het lastig om de versmelting van de instellingen weer ongedaan te maken. Een verregaande samenwerking zou dezelfde schaalvoordelen kunnen opleveren, maar dan zonder fusie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.