Alexander van den Hoven, eenzame carnavalsvierder op de Raapopseweg. Tijdens de 'optog' staat het altijd zwart van de mensen rond het podium van de Escalotjes.
Volledig scherm
Alexander van den Hoven, eenzame carnavalsvierder op de Raapopseweg. Tijdens de 'optog' staat het altijd zwart van de mensen rond het podium van de Escalotjes. © Gerard Burgers

Eenzame Arnhemse carnavalsvierder blaast aftocht

ARNHEM - Alexander van den Hoven van carnavalsvereniging On-Ganse in Arnhem heeft het nog geprobeerd. Hij liep zondagmiddag naar het startpunt van de Ernemse Optog, die een paar uur daarvoor afgeblazen was. 

,,Er zijn altijd wel een paar malloten die er toch staan, dacht ik. En dan gaan we 'm lopen, die optog.”

Maar hij stond er in zijn eentje, gewapend met een paraplu met teksten in de sfeer dat een mens zich niet zomaar laat kisten door de wind. Na een paar minuten hield de eenzame carnavalsvierder het voor gezien. ,,Ik heb alle begrip voor het afblazen", erkende hij, terwijl zijn paraplu bijna aan flarden ging. ,,Want als zo'n carnavalswagen omwaait en op het publiek valt heb je een brok ellende en dat wil niemand.”

Van den Hoven had zich voorgenomen om de hele optocht uit te lopen en alvast een passende tekst bedacht, met een kwinkslag naar de naam van het eindpunt van de narrenstoet. 'Het water staat me in de sandalen, maar Musis zal ik halen.”

De weerman van alleen vandaag, Alexander van den Hoven, weet het zeker: ,,Volgend jaar hebben we mooi weer. Met wagens die we nu al klaar hebben.”
Volledig scherm
De weerman van alleen vandaag, Alexander van den Hoven, weet het zeker: ,,Volgend jaar hebben we mooi weer. Met wagens die we nu al klaar hebben.” © Gerard Burgers

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.