Eerst racen met de scootmobiel, daarna het glas heffen in de kroeg

videoARNHEM - Kroegbezoekers, ArtEZ-studenten én echte gebruikers gingen gisteren op de Arnhemse Rappardstraat met elkaar de strijd aan in een heuse 'scootmobielrace'. 

Waar eerder dit jaar op het circuit van Zandvoort nog een enkele scootmobielbestuurder onderuit ging op het NK, haalden de deelnemers in hartje Klarendal ongedeerd de eindstreep. 

Naderhand werd het glas geheven in café Sailor, waar afgelopen zomer het idee van de scootmobielrace was geboren. Het initiatief om 'iets' in de wijk te organiseren, ging uit van de studenten van de kunsthogeschool. Waarna de stamgasten van Sailor met de invulling van de scootmobielrace kwamen. 

Genoemde studenten volgen de opleiding Docent Theater en waren gisteren, in het kader van het ontdekken van hun toekomstige vak, op tal van plaatsen in Klarendal actief.  's Avonds was er een doorlopende voorstelling. Waarbij ook de 's middags opgenomen film van de scootmobielrace was te zien. 

Volledig scherm
De scootmobielrace vanuit café Sailor in Arnhem. © Erik van 't Hullenaar
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.