Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Eerste 100 teamgezellen aan de slag bij Pleyade in Arnhem

ARNHEM - Bij zorgaanbieder Pleyade in Arnhem zijn dezer dagen 100 mensen in dienst gekomen die zorgteams gaan ondersteunen. Deze zogenoemde teamgezellen moeten de zorgmedewerkers ontlasten en meer persoonlijke aandacht geven aan de cliënten. 

Ze doen dat door bewoners te helpen bij het eten, het douchen, het aankleden en het naar bed gaan. ,,De teamgezellen geven kortgezegd dezelfde ondersteuning die bijvoorbeeld een mantelzorger biedt als de oudere nog thuis woont en hulp nodig heeft”, aldus een woordvoerder van Pleyade. 

De teamgezellen worden ingezet op alle elf locaties voor wonen en zorg. Behalve in Arnhem heeft Pleyade zorgcentra in Zevenaar, Tolkamer, Elst, Duiven en Giesbeek. De meeste teamgezellen zijn intussen aan de slag gegaan. Voor hen is onlangs een introductiebijeenkomst gehouden. 

Volgens de woordvoerder vormen de teamgezellen een onderdeel van het zorgteam. ,,Zij nemen de verzorgenden taken uit handen zodat die beter hun werk kunnen doen en daar ook meer tijd voor hebben. Dat alles in het belang van onze cliënten.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.