Stadion GelreDome aan de Batavierenweg in Arnhem-Zuid. Eigenaar Nedstede en Vitesse zijn in conflict over gebruik van GelreDome na 1 oktober 2023.
Volledig scherm
PREMIUM
Stadion GelreDome aan de Batavierenweg in Arnhem-Zuid. Eigenaar Nedstede en Vitesse zijn in conflict over gebruik van GelreDome na 1 oktober 2023. © Pro Shots / Paul Meima

Eigenaar GelreDome wil geheime documenten over Vitesse inzien, club probeert dat te blokkeren

ARNHEM - Vitesse wil niet dat de Arnhemse gemeenteraad besluit geheime documenten over de club uit de periode 2000-2008 openbaar te maken. Eigenaar Nedstede van GelreDome heeft de gemeente Arnhem om die stukken gevraagd in het kader van het huurconflict dat beide partijen via de rechter proberen uit te vechten.

7 reacties

 • Eelco de Boer

  1 maand geleden
  Sebastiaan, De overige kosten kan Vitesse niet snel terugbrengen. De boekwaarde van Vitesse zit hem in spelers die langdurig onder contract staan. Op korte termijn verkopen levert een significante afschrijving op (de kopende club weet ook dat je moet verkopen en dat is negatief voor de prijs). En spelers zullen niet vrijwillig een significant lager salaris gaan vragen, daarvoor hebben ze te weinig binding met de club. En huurverlaging? Tja, het is duidelijk dat de club dat ook niet gaat lukken.
 • Eelco de Boer

  1 maand geleden
  Als in die documenten een eventuele verplichting voor de verhuurder staat vermeld is het niet meer dan logisch dat de verhuurder die stukken dan ook in kan zien. Iedere verstandige rechter zal dat uiteindelijk ook besluiten.
 • Sebastiaan Van Der Valk

  1 maand geleden
  @ J Peters, als iemand dat tekort aanvult, dan is er geen probleem. Het enige wat Vitesse technisch gezien is, is gezond. Het heeft een gezonde ratio heeft m.b.t. eigen vermogen en vreemd vermogen. De overige kosten kan Vitesse snel terug brengen mocht de eigenaar stoppen. Jouw verhaal over wat Vitesse heeft gekregen, dat is is ook onzin, Vitesse heeft alleen een lening gekregen en daar hebben ze een hoge rente voor betaald. Dat zijn de feiten...
 • Mattie Veld

  1 maand geleden
  Hoezo geheimhouding? het gaat wel om gemeenschapsgeld. Ze moeten verplicht aan een WOB voldoen.
 • Erik de Vries

  1 maand geleden
  Een Like voor de reactie van J Peters

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.