Het voormalige Rembrandt Theater aan het Velperplein in Arnhem.
Volledig scherm
Het voormalige Rembrandt Theater aan het Velperplein in Arnhem. © DG

Eigenaar Minerva gaat zelf aan de slag met monumentaal Rembrandt Theater

ARNHEM - Eigenaar Minerva Entertainment van het Rembrandt Theater aan het Velperplein in Arnhem gaat zelf aan de slag met de transformatie van de voormalige bioscoop. Het monument staat leeg sinds eind 2016 en de zoektocht naar een nieuwe invulling van het gebouw heeft tot niets geleid.

11 reacties

 • Theo

  3 jaar geleden
  Gezien de locatie zou het mooi zijn als de gemeente "ruimhartig" mee werkt aan nieuwe bestemmingen die exploitatie lonend maakt. Vermoedelijk zal dat een mix opleveren-supermarkt (Jumbo ?) op de begane grond, wonen, hotel o.i.d. daarboven. Goed dat de buurt erbij betrokken wordt. 
 • Rob Kerner

  3 jaar geleden
  Het pand lijkt mij juist helemaal niet geschikt voor bewoning gezien het gebrek aan ramen. Hoe is de acoustiek van het gebouw? Is dit niet een ideale locatie voor muziek groepen, bands e.d. om te oefenen of op te treden? Misschien kunnen meerdere zalen tot 1 grotere zaal en een groot podium worden verbouwd. Een ander alternatief zou kunnen zijn een dans groep wanneer er voldoende ruimte te creëren is zodat ze ook kunnen oefenen en als het intern goed verbouwd kan worden kan er ook worden opgetreden. Ik heb geruchten gehoord dat Introdans op termijn een andere locatie zoekt.
 • Billie84

  3 jaar geleden
  Het Filmhuis op het Kerkplein was een wens/eis van GroenLinks tijdens de coalitieonderhandelingen van het vorig college, je zou namelijk bijna vergeten dat GL ook in het college zat en eruit stapte omdat ze niet konden leven met de plannen van Stadsblokken - Meinerswijk, een plan dat nota bene door hun eigen wethouder was mede bedacht.
 • Helmi

  3 jaar geleden
  Accepteer nou eens dat het juist niet geschikt was voor het Filmhuis. De doorstart van Rembrandt als alternatief filmhuis is niet voor niks een enorme flop geworden. Het pand is totaal verouderd en niet voor niks onverkoopbaar.
 • Wim

  3 jaar geleden
  Alle zalen zijn eigenlijk podia: waarom niet een groot complex voor de kleinkust? PS heeft het gebouw al de monumenten-status? Zeker belangrijk voor dit prachtige gebouw.

Arnhem e.o.