Volledig scherm
Veteranen tijdens de jaarlijkse KNIL-herdenking op Landgoed Bronbeek in Arnhem. © ANP

Einde Nederlandsch-Indisch Leger herdacht bij Bronbeek in Arnhem

ARNHEM  - Veteranen hebben woensdagochtend op het terrein van het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek in Arnhem de opheffing van het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger herdacht. 

Het KNIL was het koloniale leger van Nederland. Het was actief van 1830 tot 1950. Tot nu toe werd het einde van het KNIL op 26 juli herdacht, de datum waarop het leger in 1950 officieel werd opgeheven. Dit jaar is besloten de herdenking te combineren met de jaarlijkse reünie van het Regiment van Heutsz, de eenheid die tradities van het KNIL voortzet.

De bijeenkomst was plaats bij het KNIL-monument in het park van Bronbeek. Het gedenkteken bestaat uit een beeld van een Molukse en Nederlandse soldaat in gevechtstenue van omstreeks 1940.

Woensdagmiddag is de jaarlijkse reünie, een initiatief van de Stichting Moluks Historisch Museum. In het KNIL dienden destijds veel militairen uit de Molukken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.