Volledig scherm
Martin van Meurs. © Hans Broekhuizen/DG

Einde van raadslidmaatschap Van Meurs in zicht

ARNHEM - Burgemeester Pauline Krikke van Arnhem is een procedure begonnen die moet leiden tot het beëindigen van het raadslidmaatschap van Martin van Meurs. Het raadslid dat onlangs voor de derde keer is opgepakt voor het in bezit hebben van kinderporno moet zich binnen acht dagen bij de gemeenteraad verweren tegen de beschuldiging dat hij niet in Arnhem woont en dat hij daarom geen lid mag zijn van de gemeenteraad van Arnhem.

Uit onderzoek van Krikke is gebleken dat Van Meurs al langere tijd niet woonachtig is in Arnhem. Daarop heeft Krikke in haar rol als voorzitter van de gemeenteraad Van Meurs een waarschuwing gestuurd. Reageert Van Meurs niet dan is hij niet langer raadslid. Mocht de gemeenteraad het eens zijn met het oordeel van Krikke dan kan Van Meurs alleen nog in beroep gaan bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.