De drie musketiers van het basisonderwijs: Jan van de Ven (linksvoor), Paul de Brouwer (midden) en Thijs Roovers (rechtsvoor) bezoeken in 2017 namens PO in Actie in 2017 een school in Maarssen.
Volledig scherm
PREMIUM
De drie musketiers van het basisonderwijs: Jan van de Ven (linksvoor), Paul de Brouwer (midden) en Thijs Roovers (rechtsvoor) bezoeken in 2017 namens PO in Actie in 2017 een school in Maarssen. © Shody Careman

Eindelijk gaan juffen en meesters net zoveel verdienen als leerkrachten op middelbare scholen: ‘Missie geslaagd’

Nuchter en bescheiden. Maar héél tevreden. Zo reageert leraar Paul de Brouwer uit Arnhem, een van de drijvende krachten achter onderwijscollectief PO in Actie, op het nieuws dat basisschoolleraren waarschijnlijk net zoveel gaan verdienen als hun collega’s in het voortgezet onderwijs.

11 reacties

 • Eelco de Boer

  1 maand geleden
  Door het eeuwige genuil van het basisschoolpersoneel, hebben zij nu bereikt wat ze graag wilden. Zul je zien dat nu de leraren op de middelbare school gaan nuilen. Immers de stof die aan de leerlingen bijgebracht moet worden is natuurlijk ingewikkelder (behalve als muziek, gym of handenarbeid doceert).
 • Cor Kok

  1 maand geleden
  Nou Clemens wat let je om te solliciteren?
 • Clemens De vries

  1 maand geleden
  Onzin, ze klagen en klagen maar, terwijl ze het echt niet slecht hebben. Er werkt er bijna geen een fulltime, enorm veel vrije tijd, en dan hebben we het nog niet eens over de eindeloze vakanties .. Er zijn drommen mensen die veel harder werken voor minder.
 • Arjen Daverveld

  1 maand geleden
  @Hennie de Haas. Niks weten en maar wat roepen, dat is toch wel de norm hier. Een leraar in het middelbaar onderwijs verdient evenveel (of meer) dan zijn collega op het HBO. Ik weet dat, ik werk op beide plekken. De salarissen bij de meestal tijdelijke contracten op de universiteit zijn helemaal om te huilen. Dus waarom zo'n reactie hier plaatsen?
 • Hans van Gorp

  1 maand geleden
  Een mooi resultaat, maar laten we ons niet te rijk rekenen. Eindsalaris leraar basisonderwijs € 4113 en eindsalaris leraar voortgezet onderwijs € 4301 bij een volle baan. Verschil bruto € 188 en verschil netto € 90

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.