Volledig scherm
De Eusebiuskerk in Arnhem. © Marina Popova

Eindelijk genoeg geld voor Eusebiuskerk in Arnhem

ARNHEM - Vreugde bij de stichting Eusebius Arnhem: de bijdrage van minister Bussemaker voor de restauratie van de toren van de Eusebiuskerk is eindelijk zeker.

Het werk kan nu doorgaan en begin 2019 klaar zijn. Dat de minister 10 miljoen beschikbaar wilde stellen voor de Eusebius, de Domtoren en voor monumenten in Groningen, maakte zij al op Prinsjesdag bekend. Dat daarvan 4 miljoen naar Arnhem moest, werd vorige week duidelijk. |

Huiverig
Maar de stichting Eusebius, de eigenaar van de kerk, bleef huiverig: in de Tweede Kamer was discussie ontstaan over het plan van de minister om minder geld uit te trekken voor monumenten van particuliere eigenaars. Wellicht dat dit gevolg zou hebben voor de uitkering aan de Eusebius.

Steiger weg
Vrijdagmiddag om half vier maakte de minister bekend dat dit laatste hoe dan ook niet zal gebeuren: de Eusebius, de Domtoren en Groningen krijgen hun geld. Hans Winters, die donderdag afscheid neemt als voorzitter van de stichting Eusebius, is erg blij. „Het was de laatste weken erg spannend. Nu weten we gelukkig dat in 2019 die steiger eindelijk weg kan."

Na het werk aan de toren volgt nog de restauratie van het schip van de Eusebius. Daarvoor is nog niet al het geld binnen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.