Volledig scherm
PREMIUM
© Annelies Vlaanderen

Eindelijk: in Arnhem en omstreken is er een oplossing voor hulp aan verwarde personen

ARNHEM - Politie, huisartsenposten en de ambulancedienst in de regio Gelderland-Midden zijn veel minder tijd kwijt aan verwarde personen. Dat is het gevolg van een proef die het afgelopen half jaar heeft plaatsgevonden. Een centraal meldpunt in Arnhem voor verwarde personen in de regio zorgt ervoor dat deze mensen sneller de juiste hulp krijgen.   

Bij de landelijke politie zijn het afgelopen jaar meer dan 90.000 meldingen binnengekomen over verwarde mensen. Dat is een verdubbeling ten opzichte van acht jaar geleden.

Door bezuinigingen in de gezondheidszorg zijn er minder bedden beschikbaar voor psychiatrisch patiënten. Hulpdiensten zitten al jaren in hun maag met het groeiende aantal meldingen van verwarde personen.

Quote

Veel terugkeren­de cliënten hebben bijvoor­beeld een zelf ingevulde crisis­kaart, waar op staat hoe zij tijdens een crisis het beste benaderd kunnen worden.

Peter van den Berg, Projectleider
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.