Volledig scherm
© Thinkstock

Eis celstraf tegen agressieve Arnhemmer na mislukte cokejacht

ARNHEM - Tegen de 50-jarige Serdar O. uit Arnhem is woensdag in de rechtbank vier maanden cel geëist voor het mishandelen van twee plaatsgenoten op de Steenstraat, afgelopen zomer.

Dat zou zijn gebeurd na een mislukte, nachtelijke zoektocht naar cocaïne. „Maar ze begonnen op mij in te slaan, ik kon niet anders.”

Het incident was 's nachts uur op de Steenstraat, waar O., een prostituerende kennis en een vriend van haar harddrugs willen scoren. Als hun bevriende dealer niet thuis is, slaat de stemming om. De drie, zijn zwaar onder invloed van cocaïne en krijgen ruzie.

Vreemde mannen
Volgens O. omdat de prostituerende kennis bij hem wil overnachten. „Maar ik had daar geen zin meer in, ze nam telkens vreemde mannen mee naar de woning. Toen ik dat zei, begonnen ze me te slaan en te schoppen.”

Agressie
De dame in kwestie verklaart aan de politie heel anders: O. zou zijn agressie op haar hebben afgereageerd. De Arnhemmer zou haar meerdere malen in het gezicht hebben geslagen. De aanwezige vriend bevestigt dat verhaal.

Gebroken oogkas
De verwondingen zijn serieus: het slachtoffer heeft een gebroken oogkas en een zware hersenschudding en moet naar het ziekenhuis. O. is al vaker veroordeeld voor drugs- en geweldsdelicten.

De rechtbank doet op woensdag 14 december uitspraak in deze zaak.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.