Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Eis OM tegen stalker: Vrouw zou twee weken cel moeten krijgen per keer dat ze contact opneemt met begeleidster

ARNHEM – Het Openbaar Ministerie wil dat een 29-jarige vrouw uit Arnhem twee weken de cel in gaat voor elke keer dat ze haar voormalige begeleidster nog benadert. Daarnaast eiste de officier van justitie gisteren een werkstraf van 120 uur voor stalking en het zwartmaken van de begeleidster in de afgelopen jaren.

De 53-jarige begeleidster uit Arnhem hielp de verdachte, die door misbruik in haar jeugd ernstig getraumatiseerd is, na haar ontslag uit een psychiatrisch ziekenhuis vijf jaar lang bij het beheer van haar persoonsgebonden budget.

Dreigende berichten

In 2016 zette ze een punt achter de begeleiding en moest de verdachte uit de woning die ze via haar had. Daarop zou de verdachte zijn begonnen met de stalking. Ze zou eindeloos, vaak dreigende, berichten hebben gestuurd, naar de begeleidster maar ook haar man en dochter. En ze zou regelmatig bij haar woning zijn gekomen.

Na tussenkomst van de wijkagent zou het even goed zijn gegaan, maar al snel begon het stalken weer. Ook een tweede tussenkomst leverde niet meer dan een pauze op. Nog vorige maand, aldus de advocate van de begeleidster, zou de vrouw haar cliënt hebben benaderd.

Daarnaast zou de verdachte de begeleidster en haar bureau hebben zwartgemaakt op internet. De verdachte ontkent. Ze zegt wel veel berichten te hebben gestuurd, maar dat zou over en weer zijn gebeurd.

‘Ze voelde zich gedumpt’

Haar raadsman vroeg vrijspraak vanwege gebrek aan bewijs. Hij denkt dat het is misgegaan omdat de begeleidster de begeleiding van zijn cliënt helemaal niet aankon en haar vervolgens heeft laten vallen als een baksteen. “Ze voelde zich gedumpt”, aldus de raadsman.

De vijftienhonderd euro schadevergoeding die de begeleidster vraagt moet wat hem betreft worden afgewezen. Hij vindt dat het eerder andersom moet zijn: dat de begeleidster zijn cliënte smartengeld betaalt.

Uitspraak: over twee weken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.