Volledig scherm
ANP Kippa

Eis van Arnhemmer verworpen, Opgelicht?! mag uitgezonden worden

ARNHEM - De rechter heeft dinsdagmiddag bepaald dat de uitzending van Opgelicht?! op dinsdagavond gewoon uitgezonden mag worden. Stichting Raadhuis Arnhem, bureau voor schuldhulpverlening, probeerde deze uitzending middels een kort geding tegen te houden.

De Stichting Raadhuis presenteert zich als een instelling voor onderdak, financiën en zorg.

Oplichter en bedrieger
Bestuurder Raymond R. belooft cliënten te helpen met schulden en biedt hen, via zijn andere onderneming Raadhuis Beheer, ook onderdak aan. Hij verwacht echter dat hij in het tv-programma zal worden neergezet als een oplichter en bedrieger. Terwijl hij naar eigen zeggen juist het beste met de mensen voorheeft en zich 'dag en nacht' en voor ze inspant, terwijl hij er zelf niets aan verdient.

Sterker nog: hij heeft er naar eigen zeggen 60.000 euro ingestoken. Volgens hem is het onderzoek van het tv-programma gebaseerd op slechts één verhaal van een rancuneuze ex-werkneemster.

Meerdere bronnen
De omroep AVROTROS stelt dat ze dertien gedupeerden hebben gesproken, vier ex-werknemers, wethouder Elfrink en een woordvoerder van de gemeente Arnhem. De wethouder en de gemeente waarschuwen expliciet tegen de praktijken van R. en bieden gedupeerden van zijn praktijken hulp aan.

„Schuldhulpverlening is altijd gratis", aldus de gemeente Arnhem.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.