Eis: vier maanden cel na weigering zoontje (4) aan moeder mee te geven

ARNHEM – Hij vond dat zijn vierjarige zoontje wel wat langer bij hem kon blijven dan één nachtje. Toen zijn ex haar kind wilde ophalen, sloeg hij haar in haar gezicht en gaf hij haar een knietje tegen haar ribben.

Ze vluchtte weg, zonder haar kind, en belde hem later. Om aan de telefoon allerlei bedreigingen over zich heen te krijgen. Ze durfde vervolgens niet meer naar haar ex te gaan. Haar kind bleef daar.

Verdenking van mishandeling

De 33-jarige Arnhemmer moest zich gisteren voor de rechtbank verantwoorden voor de verdenking van mishandeling en bedreiging en het onttrekken van zijn kind aan het gezag van de moeder, maar hij kwam niet opdagen. Op uitnodigingen van de reclassering om te onderzoeken hoe het met hem is, heeft hij ook niet gereageerd.

Bij de politie heeft hij gezegd dat hij dacht dat niet alleen de moeder maar ook hij het gezag over het kind had. Dat was niet zo. Maar hij zei ook dat hij zelf had bedacht dat zijn kind langer bij hem moest kunnen blijven.

Moeder zag de dikke lip 

Hij ontkende ook de mishandeling en de bedreiging. Haar moeder hoorde de bedreigingen echter ook en zag de dikke lip bij haar dochter.

De officier van justitie zag voldoende bewijs en eiste een gevangenisstraf van vier maanden.

Uitspraak: over twee weken.

Volledig scherm
© Getty Images/Image Source
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.