Een impressie van de elf stadsvilla’s in project ‘Hoogte Tachtig’ in Arnhem.
Volledig scherm
Een impressie van de elf stadsvilla’s in project ‘Hoogte Tachtig’ in Arnhem. © Ter Steege Bouw Vastgoed

Elf stadsvilla’s aan de voet van Hoogte 80 in Arnhem

ARNHEM - Ter Steege Bouw Vastgoed uit Apeldoorn gaat elf zogenoemde ‘stadsvilla’s’ bouwen aan de Ds. Bechtlaan in Arnhem. Op de bouwlocatie aan de voet van Hoogte 80 stond voorheen een schoolgebouw. De verkoop van de woningen begint zaterdag 19 januari.

Ter Steege kocht het 5,6 hectare grote perceel in de zomer van 2016 van de gemeente Arnhem. Toen was nog het plan om er een jaar later te starten met de realisatie van twaalf eengezinswoningen. 

Later kwam de locatie bij de gemeente Arnhem in beeld als een potentiële plek om huizen te bouwen voor mensen met een bovengemiddeld dikke portemonnee.

De elf villa’s van project ‘Hoogte Tachtig’, alle met een plat dak, worden gebouwd in drie varianten, kondigt Ter Steege aan. Alle woningen krijgen drie verdiepingen en zijn voorzien van twee parkeerplaatsen. De goedkoopste woning moet 489.000 euro opbrengen.

Voor het voormalige schoolgebouw waren destijds ook andere plannen. Voor een woonproject voor mensen met autisme en een ecologisch centrum met de naam Nectar. Met name dat laatste had veel steun vanuit de buurt. Ter Steege Bouw Vastgoed trok uiteindelijk aan het langste eind.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.