Elfrink scheldt Kees van der Staaij-poppetje uit in Lubach-app

UpdateARNHEM - 'Keesie ik ben je God! Als ik je vergeet eten te geven, dan is dat Mijn wil! Eerst maar even inenten, viezerik! #kamergotchi', aldus de Arnhemse wethouder Gerrie Elfrink van de SP op Twitter.

Hij richt zijn Tweets richting het Kees van der Staaij-poppetje dat sinds zondagavond op zijn telefoon 'leeft' dankzij de app Kamergotchi. Een nieuw spel dat uit het brein van televisie-satiricus Arjen Lubach en zijn redactie is ontsproten. Spelers van Kamergotchi krijgen een ei dat ze open moeten schudden.

Ei

Wanneer het ei uitgekomen is, heeft de speler één van de zeventien lijsttrekkers als 'huisdier' op zijn telefoon. Om zo veel mogelijk punten te verzamelen, moet de lijsttrekker eten, aandacht en kennis krijgen. Het lijsttrekkerpoppetje speelt volgens Lubach ook in op actueel nieuws. De Kamergotchi is een afgeleide van het populaire spel Tamagotchi uit de jaren negentig.

Volledig scherm
© Twitter


Gerrie Elfrink kreeg Kees van der Staaij als Kamergotchi. Toen het poppetje in het spel om eten vroeg, plaatste Elfrink een aantal Tweets. 

Humor

Elfrink zelf zegt dat het humoristisch is bedoeld. ,,Het is een grap, maar ook een serieuze boodschap. Ik ben faliekant tegen het vaccinatiebeleid van de SGP’’, zegt Elfrink over de reacties op zijn tweets over het ‘Kamergotchi-poppetje van SGP-voorman Kees van der Staaij. ,,Hij moet nog heel veel leren. De evolutietheorie heb ik hem net bijgebracht en die begint ie net te snappen’’, zegt Elfrink.

Polio

Volledig scherm
© Twitter

De Arnhemse wethouder twitterde: ‘Keesie ik ben God! Als ik je vergeet eten te geven, dan is dat Mijn wil! Eerst maar even inenten, viezerik!’ Elfrink: ,,Dat laatste zei ik tegen de Kamergotchi. Je moet het ook niet te serieus nemen, het is humor. Dat begrijpt niet iedereen. Maar meen wat ik schrijf over inenten. Dat ziektes als polio, kinkhoest en mazelen weer terug keren is mede aan de SGP te danken. Zij willen niet dat kinderen ingeënt worden tegen allerlei besmettelijke ziektes.’’

Hij voegt eraan toe: ,,Dat kinderen in de Biblebelt het risico lopen dat ze ziektes krijgen, is tot daar aan toe. Maar met hun vaccinatiebeleid lopen ook andere kinderen de kans om ziek te worden.’’

Naar aanleiding daarvan vraagt Elfrink aan Lubach in een andere tweet hoe hij de Kamergotchi-Van der Staaij kan inenten. Lubach heeft nog niet gereageerd, aldus Elfrink. 

Kwestend

Addy Plieger, fractieleider van de ChristenUnie in Arnhem vindt de tweets van Elfrink 'ongepast voor een wethouder van alle Arnhemmers'. ,,Deze tweets zijn kwetsend voor Kees van der Staaij, voor de SGP en voor alle christenen in Nederland, en respectloos naar mede coalitiepartijen voor wie het christelijk geloof wezenlijk is."

De SP en de ChristenUnie zitten in Arnhem samen met D66 en het CDA in de coalitie.

Volledig scherm
© Twitter

Menno de Bruyne, woordvoerder van de SGP, heeft er één tweet aan gewijd. Daarin vraagt hij de SP om 'de rotte tomaat Gerrie Elfrink' uit de mand te verwijderen. ,,Meer woorden wil ik er niet aan vuil maken. Ik ken de SP als een partij waar we prima mee door één deur kunnen. Het is aan de SP om orde op zaken te stellen. Daar wil ik bij laten'', zegt De Bruyne. 

  1. Wandelpad tussen Arnhem en Park Lingezegen strandt in ruzie tussen gemeente en agrariërs
    PREMIUM

    Wandelpad tussen Arnhem en Park Lingezegen strandt in ruzie tussen gemeente en agrariërs

    ARNHEM - Het doortrekken van een wandelpad tussen winkelcentrum Rijkerswoerd en Park Lingezegen is de inzet geworden van een hoog opgelopen conflict tussen het gemeentebestuur van Arnhem en de grondeigenaren. Arnhem stapt naar de rechter om onteigening van een klein strookje voormalig gemeentelijk ‘snippergroen’ af te dwingen om in ieder geval een brug te kunnen aanleggen met een mogelijke omweg.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.