Volledig scherm
PREMIUM
Ellen Boontjes laat een huis bouwen, maar wil geen gebruik maken van het warmtenet. © Rolf Hensel

Ellen uit Arnhem weigert verplichte stadsverwarming, toch moet ze er 4.400 euro voor betalen

ARNHEM - Te hoge tarieven en minder duurzaam dan het lijkt: de kritiek op de warmtenetten in Nijmegen en de regio Arnhem neemt toe. Sommige bewoners willen er vanaf, maar weten niet goed hoe. Anderen doen het gewoon.

Met driedubbel glas, dikke muren en duurzame ventilatie zal er nauwelijks warmte ontsnappen uit de nieuwbouwwoningen in ecowijk De Kiem in de Arnhemse wijk Schuytgraaf. Verwarming is daarom niet of nauwelijks aan de orde. Toch worden de huizen aangesloten op het warmtenet dat duizenden huizen in de regio verwarmt met water afkomstig van de vuilverbrandingsinstallatie bij Duiven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Zorgkantoor Menzis heeft plaatsen in zorgcentra achter de hand voor bewoners voormalige Zorggroep Dunya
    PREMIUM

    Zorgkan­toor Menzis heeft plaatsen in zorgcentra achter de hand voor bewoners voormalige Zorggroep Dunya

    ARNHEM/ ELST - De bewoners van de voormalige multiculturele zorginstelling Dunya Zorggroep uit Arnhem hoeven niet bang te zijn dat ze op straat terechtkomen als het pand waarin zij verblijven wordt gesloten. Menzis Zorgkantoor heeft geregeld dat er bij erkende zorgaanbieders in Arnhem en omgeving voldoende plekken beschikbaar zijn voor de cliënten met een migratieachtergrond.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.