Volledig scherm
PREMIUM
Emiel Garstenveld bij de Nederlandse grens. © Luitenant Patrick Regan

Emiel wandelt 600 kilometer van Normandië naar de John Frostbrug in Arnhem: ‘Jongeren nemen vrijheid maar voor lief’

ARNHEM - Hij heeft pijn in de schenen en een paar blaren, maar militair Emiel Garstenveld marcheert moedig voorwaarts vanaf zijn startpunt in Frankrijk. Vandaag stak hij ter hoogte van Baarle-Nassau de Nederlandse grens over. Het einddoel: op 4 mei de fameuze John Frostbrug in Arnhem opwandelen. Voor onze vrijheid.

,,The spirits are high!”, klinkt het optimistisch als Emiel Garstenveld uit Eibergen aan de telefoon vertelt hoe het met hem gaat. Al honderden kilometers heeft de 31-jarige militair door weer en wind afgelegd, sinds hij op maandag 1 april te voet vertrok vanaf de Pegasusbrug nabij Ouistreham: een belangrijk doel in aanloop van de landingen in Normandië in juni 1944. Hij eindigt zijn wandeltocht van ruim zeshonderd kilometer op Dodenherdenking bij de minstens even iconische brug uit de Tweede Wereldoorlog: de John Frostbrug in Arnhem.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.