Volledig scherm
Festivalbezoekers tijdens de 43ste editie van de EO-Jongerendag in GelreDome in Arnhem. © ANP

EO-Jongerendag 2017 in Arnhem: 'Liefde wint van angst'

ARNHEM - 'Liefde wint van angst'. Dat is de conclusie die de Evangelische Omroepp trekt na de 43ste EO-Jongerendag in GelreDome in Arnhem, zaterdag. Thema was dit jaar 'Fear not', wees niet bang.

Organisatie en bezoekers reppen van een gezellig feest, 'als vanouds'. Wel waren er minder bezoekers dan voorgaande jaren. ,,In 2016 waren er zo'n 22.500 mensen’’, zegt een woordvoerder van de omroep. De autoriteiten in Arnhem rekenden dit jaar op circa 16.000 mensen, de EO op 20.000. En dat aantal is ook gehaald, aldus de woordvoerder.

Minder animo

Volledig scherm
Veiligheisdmaatregelen bij de EO Jongerendag. © Marc Pluim

Dat er minder animo voor het christelijke jongerenfestival was, heeft volgens haar niet zozeer te maken met angst voor terreur, na de recente aanslagen in Manchester en Londen. Vrijdagavond was er nog een grote politie-actie bij een concert van Guus Meeuwis in Eindhoven omdat gevreesd werd voor een mogelijke aanslag. 

,,We hebben extra maatregelen genomen, zoals alle evenementen in Nederland doen, en er was geen verhoogde dreiging voor de EO-Jongerendag’’, aldus de woordvoerder. ,,Jongeren geven aan dat ze op zaterdag moeten werken en dat ze ook naar andere festivals gaan’’, aldus de EO.

2018

In 2018, op zaterdag 26 mei, is de EO-Jongerendag opnieuw in GelreDome. Tot blijdschap van stadiondirecteur Hèrald van de Bunt: ,,Dit is een mooi evenement, en als je de wedstrijden van  Vitesse buiten beschouwing laat, is het het langst lopende evenement in GelreDome. Volgend jaar is het al voor de twintigste keer hier.’’

Bekijk hieronder een video van de opening van de EO-Jongerendag 2017.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.