In de Arnhemse binnenstad zijn nauwelijks mensen op straat.
Volledig scherm
PREMIUM
In de Arnhemse binnenstad zijn nauwelijks mensen op straat. © Rolf Hensel

Er sjokte een sjofele man voorbij met een sixpack bier in zijn hand

Column OnderlangsDonderdagavond koopavond, maar de binnenstad was verlaten. Ik kwam een fotograaf tegen en een duif in een boom. Er sjokte een sjofele man voorbij met een sixpack bier in zijn hand. Een stelletje liet een affenpinscher uit. 

Quote

Wellicht een schijt-aan-corona-feest­je, dacht ik

En dan was er nog het groepje in het zwart geklede jongens dat in de Jansstraat rondhing. En de surveillancewagen van de politie die de jongens vanaf de hoek van de Pauwstraat observeerde. Ze hielden afstand van elkaar. Zeker met die loerende agenten in de buurt.

Wat in de verlaten binnenstad het meest opviel waren de geluiden. Je hoorde de binnenstad zelf, in plaats van de mensen die haar bezoeken. Het ge-ka van een stel kauwen, hoog in een boom op het Jansplein. 

Brommende ventilatoren, bij iedere horecazaak wel een. Bij ’t Moortgat piepte een emaillen uithangbord dat Lucifer-bier aanprees. (Ik kreeg meteen trek.) 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.