Erica van Lente uit Arnhem eerste vrouwelijke burgemeester van Dalfsen

DALFSEN/ ARNHEM - Erica van Lente, geboren in Arnhem, is door de gemeenteraad voorgedragen als nieuwe burgemeester van Dalfsen. Zij is nu waarnemend burgemeester van de Groninger gemeente Bedum, een functie die zij tot eind dit jaar zal vervullen. Daarmee is zij de eerste vrouwelijke burgemeester van Dalfsen.

Erica van Lente wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester in Dalfsen.
Volledig scherm
Erica van Lente wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester in Dalfsen. © Gemeente Bedum

De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad heeft vanavond tijdens een besloten vergadering twee kandidaten voor de opvolging van Han Noten aan de Dalfser raad voorgelegd. Na een circa twee uur durende besloten vergadering is aansluitend in een openbare vergadering de eerste keuze van de raad bekendgemaakt. 

Die kandidaat wordt nu door de gemeente Dalfsen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voorgedragen.

Commissaris van de Koning Andries Heidema ontving sollicitatiebrieven van 16 vrouwen en 30 mannen, in leeftijd variërend van (toen) 33 tot 67 jaar. Het burgemeestersambt in Dalfsen is per 1 december 2018 vacant door het aan burgemeester Han Noten verleend eervol ontslag. Hij blijft nog in functie totdat later dit jaar zijn opvolger aantreedt.

Van Lente werd geboren in Arnhem en groeide op in Lelystad. Ze studeerde in Enschede en Groningen. Van Lente was onder meer werkzaam voor Shell/NAM, de Gasunie en het agentschap Telecom van het Ministerie van Economische Zaken. Van 2010 tot 2014 was ze raadslid voor de PvdA in Groningen. Ze is sinds 1 februari 2017 waarnemend burgemeester van de gemeente Bedum, in de provincie Groningen. Die gemeente fuseert met ingang van volgend jaar met De Marne, Eemsmond en Winsum.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.