Het groen in en om Arnhem, zoals hier in Park Sonsbeek, wordt door de Arnhemmers bovengemiddeld gewaardeerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Het groen in en om Arnhem, zoals hier in Park Sonsbeek, wordt door de Arnhemmers bovengemiddeld gewaardeerd. © Erik van 't Hullenaar

‘Ernems trots’ verbleekt, Arnhemmers vinden stad steeds killer

ARNHEM - Arnhemmers hebben almaar minder op met hun eigen stad. Het groen en het horeca-aanbod zijn geliefd, maar de sfeer in de stad wordt ervaren als steeds killer. ,,Niet goed voor de lange termijn”, concludeert onderzoeker Hendrik Beerda.

19 reacties

 • Billie84

  2 jaar geleden
  Je bedoelt het transferium bij het Gelredome? Dat is gratis parkeren. 
 • Wim

  2 jaar geleden
  Ja, klopt. Geen schuin dakje niets. En dat is op veel plaatsen. Geen sjeu alleen zakelijkheid. Meinerswijk is het volgende slachtoffer. We lijken wel zo'n saaie Duitse stad. Zonder bier en bratwurst.
 • Yup

  2 jaar geleden
  Tsjonge Rob. Ga eens praten met iemand. Want dit klinkt niet best.
 • Wim

  2 jaar geleden
  Arnhemmers worden steeds vaker weggejaagd door mensen met geld. Alle huizen worden opgekocht en dan mag je die huisjesmelkers een fortuin aan huur betalen. Kopen is de helft goedkoper. Dan nog de bemoeienissen van GroenLinks met de stad, het nodeloos kappen van bomen, onsamenhangende wijken met de stad plus nog steeds geen Universiteit, inderdaad een versleten schouwburg en een dicht museum. Geen leuke winkels meer. Binnenstad in de steigers. Meinerswijk verkwanseld.. ja, zegt u het maar.
 • ProGrip24

  2 jaar geleden
  Zoals Yup het zegt, Arnhem is al 30 jaar een bouwput,ik weet nog dat stappers uit heel het land naar de korenmarkt kwamen, jammer dat de toenmalige burgemeester, Paulien Krikken niet van uitgaan hield... 

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.