Esther Hogeweg verloor in september haar moeder. Ze verdiept zich in wat er volgens haar is misgegaan in het verpleeghuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Esther Hogeweg verloor in september haar moeder. Ze verdiept zich in wat er volgens haar is misgegaan in het verpleeghuis. © Rolf Hensel

Esther weet het zeker: Haar moeder overleed te vroeg na fouten in Arnhems verpleeghuis

ARNHEM - Esther Hogeweg uit Arnhem wil dat zorginstelling Pleyade erkent dat haar 78-jarige moeder is overleden na fouten in de zorg. Bij de overdracht van ziekenhuis Rijnstate naar het verpleeghuis ging het mis, stelt zij. Hogeweg wil desnoods via de rechter haar gelijk halen. 

4 reacties

 • Jeempie

  3 jaar geleden
  Denk dat enige nuance gepast is. Mevrouw heeft problemen met medicatie gehad. Vreselijk maar deze waren niet levensbedreigend. Door een misverstand kreeg mevrouw wederom de medicatie waar zij slecht op reageerd. Alhoewel het verdrietig is voor nabestaanden lijkt het mij gelet op de feiten ongepast op deze wijze zorgverleners te beschuldigen zoals dit nu gebeurd. Mevrouw was ernstig ziek en op hoge leeftijd...Heel veel sterkte...!
 • SlimmeSjakie

  3 jaar geleden
  Als het waar is dat de voorschriften van de specialist uit het ziekenhuis niet gevolgd zijn, dan is dat geen fout maar een blunder. Of juridisch gezien grove nalatigheid. En een gediplomeerd verpleegkundige en verpleeghuisarts moeten zelf ook in kunnen schatten dat hun "foute behandeling" nooit juist kan zijn. Het probleem is dat je als buitenstaander dat heel lastig kunt bewijzen.
 • A.S. Meijer

  3 jaar geleden
  Deze wijze van klachtafhandeling is normaal voor Pleyade. Ook ik heb deze ervaring. Ik heb in 2018 twee klachten ingediend over de verzorging door Pleyade van mijn moeder. Zelf middels onafhankelijke mediation. Deze mediator is er maar mee gestopt omdat de bestuursvoorzitter glashard bleef ontkennen dat Pleyade iets fout had gedaan. Deze man heeft zijn eigen waarheid. Helaas is de situatie van uw moeder niet de eerste keer van Pleyade.
 • Brus

  3 jaar geleden
  snik, snik...............blijf alert als familie. Inderdaad, mensen maken fouten, fouten toegeven verlicht de pijn.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.