Kunstwerk 'Black hole sun' moet een nieuwe blikvanger bij de Eusebiuskerk in Arnhem worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Kunstwerk 'Black hole sun' moet een nieuwe blikvanger bij de Eusebiuskerk in Arnhem worden. © Artist impression: Arno Coenen

Eusebiuskerk in Arnhem wordt vanaf deze week nóg mooier

ARNHEM - Vanaf deze week wordt het restauratiewerk aan de Eusebiuskerk in Arnhem weer opgepakt. Eind dit jaar moet het af zijn.

7 reacties

 • Titus null

  8 maanden geleden
  ook in voorgaande eeuwen waren beelden en waterspuwertjes op kerken niet altijd even religieus bedoeld.en uitgevoerd. Ging om de functie ervan, spuwertjes hielpen het hemelwater af te voeren en waren duiveltjes, of rara diertjes met roltongen, zoiets .Die zitten ook op de Eusebius, als ze al teruggezet zijn! Deze nieuw toe te voegen beeldjes doen me denken aan fabeldiertjes en symbolen, de rest is blijkbaar iets hedendaags, zoals ik las. Ook ik ken niet van alles de betekenis
 • Ilco Brauer

  8 maanden geleden
  Uhm ok, Willem ik heb veel geschiedenis gehad en ook een deel kerkelijke bouwkunde en de symboliek achter kerkenbouw (zo staat bijvoorbeeld een octagon/achthoek voor het hemelse) maar ik ben toch bang dat jij hier in een complot terecht bent gekomen, want ik zou graag dan vernemen wie jou bron is. Over een driehoek met spiraal denk ik eerder aan Harry Potter en de Relieken van de Dood. Ps meeste beelden aan buitenkant van een kerk symboliseren het dagelijks leven.
 • Anneke Dijk

  8 maanden geleden
  Aan Ilco, ik dacht al een corona deeltje te herkennen in de beeldjes op de kerk, dat had ik dus goed gezien. Ik zoek eigenlijk naar een driehoek met een spiraal er doorheen, dat teken staat voor een sekte die sex met kinderen doet heb ik van de week geleerd. En dat teken staat ook op sommige kerken schijnt het. Maar ik zou het leuk vinden om de betekenis van al die beeldjes te weten, het zou veel dingen verklaren. Ben ook benieuwd welke er met het vaticaan te maken hebben.
 • Ilco Brauer

  8 maanden geleden
  Voor degene die niet kunnen of willen zien wat de beelden voorstellen: het betreffen hier beelden van organismes op microscopisch niveau. Waarmee ook meteen de link tussen wetenschap en religie wordt gemaakt. Immers zijn deze organismes (wetenschap) niet met het blote oog waarneembaar net zoals niemand ooit met het blote oog God heeft waargenomen (religie).
 • Hans de Graaf

  8 maanden geleden
  Blijkbaar begrijp ik de kunstenaar niet. Alweer niet. Sorry, kan er ook niets aan doen. Vooral een andere plek hiervoor uitzoeken waar ik het wel begrijpen kan.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.