Volledig scherm
© DG

Evenementen Arnhem opnieuw op de markt

ARNHEM - De Arnhemse evenementen Oranjefees, Harley David-sondag en World Statues zijn opnieuw 'op de markt'. De gemeente Arnhem heeft een Europese aanbesteding uitgeschreven voor een nieuwe organisator. Het contract met Hagen Events, dat de drie evenementen organiseerde sinds 2005, loopt dit jaar af.

Omdat de gemeente opdrachtgever is voor de evenementen en daar jaarlijks 275.000 euro mee is gemoeid, is Europese aanbesteding verplicht. Hagen Events schrijft zeker opnieuw in, zegt directeur Robin Hagen. Hij was aanvankelijk niet blij met de procedure. "Maar regels zijn nou eenmaal regels", aldus Hagen. Hij kreeg de klus eind 2004, nadat de VVV Arnhem Plus ophield te bestaan. Een selectiecommissie van de gemeente gaf toen de voorkeur aan Hagen Events boven De Boer Events en Cinapon Producties. Welke partijen nu meedingen naar de organisatie van de drie evenementen, is niet bekend.

Het nieuwe contract loopt van 2010 tot en met 2012, met de mogelijkheid van twee jaarlijkse verlengingen in 2013 en 2014.

Vervolg op pagina 26:

Even wachten met bands

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.