Ex-Jehova's Eydie Majka en Henri Dahlem: Het Openbaar Ministerie moet diepgravend onderzoek doen naar het levenslang sociaal uitsluiten van ex-leden.
Volledig scherm
PREMIUM
Ex-Jehova's Eydie Majka en Henri Dahlem: Het Openbaar Ministerie moet diepgravend onderzoek doen naar het levenslang sociaal uitsluiten van ex-leden. © Gerard Burgers

Ex-Jehova's levenslang sociaal uitgesloten: ‘Dat moet door rechter verboden worden’

De Belgische rechter veroordeelde vorig jaar de Getuigen van Jehova voor het aanzetten tot discriminatie en haat of geweld tegen ex-leden. Dinsdag dient in Gent het hoger beroep. Ex-Jehova’s in Nederland volgen het strafproces vol spanning.

14 reacties

 • Nt Van Ogtrop

  2 maanden geleden
  Ik ben ook een ex , het antwoord van de getuigen wordt omgedraaid. Men wordt uitgesloten als je het er niet mee eens bent. Trouwens hun bijbel klopt ook niet. Ik ben er 20 jaar ingeweest en gehersenspoeld . Het zijn nutteloze jaren geweest. Je bent iedereen kwijt , nieuwe contacten maken is heel moeilijk ,het is of je het niet meer kan.
 • Pim Willemsen

  2 maanden geleden
  @jan willems, een vriend van mij deed dat ook :-) Wat echt helpt: na aanbellen deur openen en namen vragen. Namen opschrijven. Dan: beste mevrouw/ meneer (naam) ik stel het niet op prijs dat u mij lastig valt. Ik wil u nooit meer aan de deur hebben. Geeft u dit vooral door aan uw geloofsgenoten. En sindsdien nooit meer een jehova aan de deur gehad, ook al is het al dertig jaar geleden dat ik dit zei tegen de jehova’s.
 • jan willems

  2 maanden geleden
  Ze stonden elke week om 8 uur s'ochtends bij mij aan de deur te bellen toen ik een jaar of 23 was ik lag net op bed was de hele nacht uit geweest. Op een dag was ik het zat en opende de deur met mij badjas open en niets anders aan bij de jonge meid van 20 vielen de ogen open en de oudere damen stond met de mond open en ze probeerde met de hand de ogen van de jongere dame af te schermen maar ik heb ze nooit meer terug gezien. Moeten meer mensen doen.
 • A.J.G. van Sommeren

  2 maanden geleden
  M. van Dichteren, daar ben ik het volledig mee eens. Altijd die oorlogen en gevechten om het geloof. Ik heb me niet voor niets laten uitschrijven bij de RK kerk.
 • Desirea Ter Stegen

  2 maanden geleden
  Excommunicatie: ernstige kerkelijke straf die de gestrafte uitsluit van deelname aan het volle sacramentele en liturgische leven van de kerk. Ja en moet je daar wakker van liggen? je wilde weg bij de Jehova dus zal het wel inhoudelijk om de Jehova gebedsruimtes gaan en niet zijnde de "reguliere" kerk. En sociaal dood verklaren? droom verder zolang de belastingdienst geen streep door je burgerservice nummer zet besta je nog geloof mij maar.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.