De flat waar het drama plaatsvond in de nieuwjaarsnacht.
Volledig scherm
PREMIUM
De flat waar het drama plaatsvond in de nieuwjaarsnacht. © ANP

Expert: Flat Arnhem is brandveilig, drama is ‘unieke samenloop van omstandigheden’

ARNHEM - Flats zoals aan het Gelderseplein in Arnhem hoeven na het drama van nieuwjaarsochtend niet extra tegen brand worden beveiligd. 

29 reacties

 • Ton

  3 jaar geleden
  Onzin. Het is heel gebruikelijk dat jeugd van 12, 13, 14 jaar met oud en nieuw buiten is. En nee, een kind van 12 ziet het gevaar van vuurwerk samen met een oude bank niet. En Vivare de schuld geven omdat die de bank op hadden moeten halen is een vrijbrief afgeven aan iedereen om op oudjaarsdag het grof vuil in de hal te donderen.
 • Ton

  3 jaar geleden
  Het is streng verboden om grof vuil, zoals een bank, in zo een centrale hal te plaatsen. Juist vanwege het brandgevaar...
 • Ton

  3 jaar geleden
  Juist!!
 • Ton

  3 jaar geleden
  Vivare is geen Sita.
 • Klaas1

  3 jaar geleden
  Kortom ouders verantwoordelijk geen opvoeding.Kinderen veranwoordelijk met vuurwerk.Mensen die de bank hebben neergezet verantwoordelijk.Woningbouw die weigerde de brandbare bank weg te halen met excuses we zijn geen vuilnisophaaldienst ondanks opmerkingen bewoners .Zeker met oudjaar viering hadden ze dat moeten wetenOndeugdelijke lift beveiliging die bij brand de deuren voor aanwezig dicht gooit en ze machteloos insluiten.Weg bezuinigen huismeester.Geen brand alarm bij de lift deuren.Alle andere uitgangen afgesloten wegen slechte brandtrappen.Wat was er eigenlijk veilig bij die flat.

Arnhem e.o.