Spandoeken in het Radboudumc: vorig jaar werd er actie gevoerd voor een betere cao.
Volledig scherm
PREMIUM
Spandoeken in het Radboudumc: vorig jaar werd er actie gevoerd voor een betere cao. © FNV

Explosieve groei zzp’ers in zorg: vele duizenden verpleegkundigen begonnen in coronatijd voor zichzelf

Verpleegkundigen hebben zich in coronatijd massaal ingeschreven als zelfstandige. In twee jaar tijd kwamen er ruim achtduizend bij, een groei van bijna 21 procent. 

17 reacties

 • Lisa visser

  1 jaar geleden
  Maakt het ook makkelijker vanzelf om zzp-er geen uren te geven zodra er meer jongere aanwas komt. En gelukkig komt die. Op deze manier worden dure oudere vervangen door jongere goedkopere.
 • Els Weber-van Dreuten

  1 jaar geleden
  Reuvers, je hebt helemaal gelijk daarom verbaasd het me dat de VVD toch weer wint en alles was verkeerd gaat in Nederland daar krijgt links steeds weer de schuld terwijl ze allang niets meer te zeggen hebben in Den Haag.
 • wim Bosman

  1 jaar geleden
  Zo wordt de zorg onbetaalbaar mijn ervarin de ene dag nog in dienst een dag later als zzp'er terug op dezelfde afdeling met 400 euro meer salaris tel uit je winst zo wordt de zorg dus on betaalbaar
 • M Reuvers

  1 jaar geleden
  alles kun je plaatsen onder de noemer, ieder voor zich en God voor ons allen. Mede mogelijk gemaakt door 4 kabinetten Rutte, deze heeft alles wat sociaal was wel zo een beetje uit de maatschappij gehaald. Dit is de werkelijke verdienste van Rutte, hoelang accepteren we dat nog als maatschappij?
 • Dese van Ommeren

  1 jaar geleden
  Dat heeft de zorg ook wel voor een front gedeelte aan zichzelf te danken. Kinderopvang probeer maar eens kinderopvang te vinden vanaf 7 uur. Nou ik heb die niet gevonden allemaal vanaf half 8. Vraag je dan kan ik 3 kwartier later beginnen maar dat kan dan weer niet. Nu ben ik zzper. Dat bevalt prima. Het zou de zorg sieren als ze wat meer maatwerk zouden leveren.