Volledig scherm
Koning Willem-Alexander bij de opening van kunstexpositie Sonsbeek '16. © Gerard Burgers

Expositie Sonsbeek '16 deed kassa rinkelen

ARNHEM -Beeldententoonstelling Sonsbeek '16 heeft in Arnhem afgelopen zomer voor ruim 3,2 miljoen euro aan extra bestedingen gezorgd. Geld dat Arnhemmers zelf bij de expositie hebben uitgegeven is niet meegeteld; die bedragen zouden toch al wel in Arnhem zijn besteed. Dit blijkt uit een onderzoek dat studenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen onder leiding van lector Martijn Kamper hebben gedaan.

Zij hebben enquêtes gehouden onder bezoekers, die zij hebben geëvalueerd volgens de algemeen aanvaarde richtlijnen van de Werkgroep Evaluatie Sportevenementen.

Uitgaven
Gemiddeld hebben bezoekers per dag 36 euro uitgegeven. Daarvan werd tweederde aan eten en drinken besteed (24 euro). Daarnaast waren de toegang tot de deelnemende musea (Arnhem en Bronbeek) en winkelen de belangrijkste uitgavenposten.

Bezoekers van buiten Arnhem gaven gemiddeld in totaal 68 euro uit.

Blij
Directeur Vereecken-Suwarganda zegt heel blij te zijn met deze cijfers. De gemeente Arnhem reageert pas op het onderzoek als het in het college van B en W aan de orde is geweest, laat een woordvoerder weten. Dat gebeurt volgende week. Raadsleden hebben het stuk ter inzage.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.