Volledig scherm
Het drinkwatertappunt bij Rozet in de Arnhemse binnenstad. © Rinus Baak/gemeente Arnhem

Extra watertappunten in Arnhem: ‘Dat komt mooi uit nu de temperaturen zo hoog oplopen’

VideoARNHEM - Bezoekers van de Arnhemse binnenstad kunnen eind deze week op vier plaatsen in het centrum gratis drinkwater tappen. Vorige week zijn er tappunten aangesloten op de Markt en bij kenniscentrum Rozet aan de Kortestraat, nog deze week worden tappunten op het Nieuwe Plein en bij concertgebouw Musis in gebruik genomen.

‘De ingebruikname van de tappunten komt mooi uit nu de temperaturen in Nederland deze week zo hoog oplopen’, meldt de gemeente Arnhem. In totaal kan er vanaf september op negen plaatsen in het hart van Arnhem drinkwater worden getapt. 

‘Een gebaar van gastvrijheid’

Ook op het Willemsplein, het Johnny van Doornplein en het Audrey Hepburnplein staan dan tappunten, die worden geplaatst als ‘een gebaar van gastvrijheid’. Ook moeten ze bijdragen aan het terugdringen van de plastic afvalberg.

In de De Gruyterpassage op het Land van de Markt en bij Airborne at the Bridge aan de Rijnkade waren al langer waterpunten.

Werk van maken

De installatie van de drinkwaterpunten staat los van de huidige zomerhitte. Het idee ervoor dateert al van 2017. De ChristenUnie pleitte er toen voor in de gemeenteraad.

Vorig jaar drong de partij, gesteund door GroenLinks er op aan dat er toch echt werk van moest worden gemaakt. Een raadsmeerderheid was het daar mee eens. Alleen SP, Partij voor de Dieren en PVV niet.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.