NVU-leider Constant Kusters bij een protest tegen de Paasbergflat.
Volledig scherm
PREMIUM
NVU-leider Constant Kusters bij een protest tegen de Paasbergflat. © DG

Extreem-rechts zorgt in Arnhem niet voor ‘oplopende spanningen', zeggen onderzoekers

ARNHEM - Er worden in Arnhem nauwelijks nog extreem-rechtse uitingen waargenomen die de democratie ondergraven, geweld legitimeren of tot geweld oproepen. Dat concludeert onderzoeksbureau NTA, dat in opdracht van de gemeente Arnhem een quickscan maakte. 

12 reacties

 • Criticaster

  3 jaar geleden
  Dat was niet beledigend bedoeld maar gezien het feit dat de aanhang in 1 achtertuin past en die vroeger aanzienlijk groter was.Overigens vind ik hem niet extreem rechts maar rechts georiënteerd. 
 • A V

  3 jaar geleden
  Alleen het gebruik van de term "Witte mensen" baart mij ernstige zorgen !
 • KNijmegenaar

  3 jaar geleden
  Het is goed als men zicht wil hebben op de extremen in de samenleving, maar waarom dan alleen beperken tot rechts- en islamitisch- extremisme? Links extremisme en ander religieus extremisme kan zeker zo gevaarlijk zijn, zo niet nog gevaarlijker.
 • Peter Van Brakel

  3 jaar geleden
  Onderzoek eens de democratie ondergravende uitingen en gedragingen van extreem links. Dan kan je een hoop binnenharken. Maar dat doen ze niet want dat is hun achterban. Stelletje hypocrieten 
 • Gerrit Louter

  3 jaar geleden
  Dat zou inderdaad eens nader onderzocht moeten worden , maar als blijkt dat er criminele asielzoekers bij betrokken zijn gaat dit toch de doofpot in , want dat is in diverse andere zaken  in ons land ook geheim gehouden  , gelukkig is er nu een krant die hier aandacht aan gaat besteden..!  we zijn al lang genoeg voor de gek gehouden en voor gelogen door onze huidige flut regering...

In samenwerking met indebuurt Arnhem