Volledig scherm
© DG

Faillissementveiling van bakker 't Grofje in Arnhem van start

ARNHEM BVA-Auctions.com is vandaag gestart met een online veiling van de inboedel van de failliet veklaarde Bakker van het Grofje in winkelcentrum Kronenburg in Arnhem. De veiling loopt tot en met 17 januari.

De verkoop omvat 'ruim 220 producten', zo maakt BVA-Auctions bekend.

Bakkersspullen
'Onder andere: tafels, stoelen, pistonmachines, een inschietoven, een decoratieve bakfiets, een vriescel, deegkneedmachines, koffiemolens, een spiraalkneder en meer.' De veilingorganisator wijst erop dat de inboedel alle 'ingrediënten' omvat 'om een eigen Bakkerij te starten.'

Kopers kunnen hun bestelde artikelen ophalen op donderdag 26 en vrijdag 27 januari in de voormalige bakkerij aan de Kronenburg Passage 70 in Arnhem. Aanvankelijk wilde de belastingdienst de inboedel veilen op 26 oktober. Dat ging niet door omdat kort daarna de rechtbank in Overijssel het bedrijf failliet verklaarde.

Het Grofje
De Bakker van van het Grofje was van oorsprong de bakkerij van de familie Van der Meijden in de Ruiterstraat in Arnhem. In 2015 nam Richard Olsman uit Hardenberg de zaak over. Hij opende ook zaken in Elst en Kronenburg. Bovendien koesterde hij plannen voor een vestiging in het nieuwe winkelcentrum van Schuytgraaf in Arnhem-Zuid.

Zover kwam het niet. Al zijn zaken zijn inmiddels ter ziele. De voormalige bakkerij van Van der Meijden in de Ruiterstraat is weer open. Jesper Jansen en Romy Hartemink zetten de zaak voort onder de naam 'Het Arnhemse Bakkertje'.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.