Volledig scherm
PREMIUM
Solmaz Yildiz knuffelt haar moeder, terwijl Zahide Guneri de rolstoel voortduwt. © Rolf Hensel

Familie bewoners Dunya Zorggroep naar Menzis om zorgcentra open te houden

ARNHEM/ELST - Getergde familieleden en vertegenwoordigers van bewoners van de twee zorgcentra van de interculturele Dunya Zorggroep in Arnhem en Elst weigeren een sluiting van de huizen te accepteren. Ze zijn een doneeractie begonnen, willen demonstreren bij het hoofdkantoor van zorgkantoor Menzis in Enschede en nodigen vertegenwoordigers van Menzis en de inspectie uit een weekje mee te lopen met het personeel.

,,De twee zorgcentra blijven open. De familieleden van de 26 bewoners hebben de handen ineengeslagen om sluiting te voorkomen. Wij vinden het onacceptabel dat een juridisch conflict tussen de directie van de zorggroep en het zorgkantoor over de ruggen van de bewoners wordt uitgevochten. Zij en de 64 medewerkers zijn hier de dupe van”, zegt een felle Ebrul Özyücel, haar vader woont in de locatie Elst.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Zorgkantoor Menzis heeft plaatsen in zorgcentra achter de hand voor bewoners voormalige Zorggroep Dunya
    PREMIUM

    Zorgkan­toor Menzis heeft plaatsen in zorgcentra achter de hand voor bewoners voormalige Zorggroep Dunya

    ARNHEM/ ELST - De bewoners van de voormalige multiculturele zorginstelling Dunya Zorggroep uit Arnhem hoeven niet bang te zijn dat ze op straat terechtkomen als het pand waarin zij verblijven wordt gesloten. Menzis Zorgkantoor heeft geregeld dat er bij erkende zorgaanbieders in Arnhem en omgeving voldoende plekken beschikbaar zijn voor de cliënten met een migratieachtergrond.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.