Solmaz Yildiz knuffelt haar moeder, terwijl Zahide Guneri de rolstoel voortduwt.
Volledig scherm
PREMIUM
Solmaz Yildiz knuffelt haar moeder, terwijl Zahide Guneri de rolstoel voortduwt. © Rolf Hensel

Familie bewoners Dunya Zorggroep naar Menzis om zorgcentra open te houden

ARNHEM/ELST - Getergde familieleden en vertegenwoordigers van bewoners van de twee zorgcentra van de interculturele Dunya Zorggroep in Arnhem en Elst weigeren een sluiting van de huizen te accepteren. Ze zijn een doneeractie begonnen, willen demonstreren bij het hoofdkantoor van zorgkantoor Menzis in Enschede en nodigen vertegenwoordigers van Menzis en de inspectie uit een weekje mee te lopen met het personeel.

3 reacties

 • SlimmeSjakie

  2 jaar geleden
  Een EVR-registratie krijg je niet voor niets. En dit probleem loopt al langere tijd. Wie de zorg voor de patienten op de 1e plaats heeft staan, werkt veel eerder aan een oplossing en laat het niet door de familie van de patienten oplossen en legt de schuld bij de zorverzekeraar.
 • 007

  2 jaar geleden
  Heel triest voor de bewoners, maar de directeur gaat niet in op de EVR registratie, wat heel vreemd overkomt. Gewoon eerlijk de feiten op tafel leggen.
 • Tinus Kappels

  2 jaar geleden
  Het is een vies spelletje van de zorgkantoren rondom PGB. Per Saldo kijkt en doet niks Als ze maar bij de grote jongens aan tafel kunnen zitten. En de Z.I.N. instellingen blunderen, frauderen, sjoemelen met personeel en daar sluit Menzis de ogen voor. Er zijn veel meer verhalen over Menzis die een schaduw en schijnheilig beleid voeren rondom PGB.
 1. Zij kregen een nieuwe baan in coronatijd, maar hebben nog amper een collega ontmoet: ‘Ik mis gesprekjes bij de koffieautomaat’
  PREMIUM

  Zij kregen een nieuwe baan in coronatijd, maar hebben nog amper een collega ontmoet: ‘Ik mis gesprekjes bij de koffieauto­maat’

  Een nieuwe baan zorgt normaal gesproken al voor de nodige gezonde zenuwen. Wat trek je aan op je eerste werkdag, hoe zullen de collega's zijn, kom ik snel in de materie? Voor wie een nieuwe functie heeft gekregen in coronatijd, is alles anders. Kantoor is verboden terrein, collega's alleen te zien via de zoom-meeting. En dat zorgt voor een ‘gek gevoel’, ongemakkelijkheid en de nodige zelfredzaamheid. ,,Ik mis de gesprekjes bij de koffie-automaat.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Auto's gaan in vlammen op in Geldermalsen
  Play

  Auto's gaan in vlammen op in Geldermal­sen

 2. Osterhaus verbaasd over vaccinatietempo: 'Waarom zetten we onze militairen niet in?'
  Play

  Osterhaus verbaasd over vaccinatie­tem­po: 'Waarom zetten we onze militairen niet in?'

Arnhem e.o.