Mannenkoor Karrespoor is een van de artiesten die optreden op de eerste editie van Warkende Helden Live.
Volledig scherm
Mannenkoor Karrespoor is een van de artiesten die optreden op de eerste editie van Warkende Helden Live. © Pedro Sluiter

Feest in GelreDome voor boeren en bouwers; Warkende Helden Live

VideoARNHEM - Warkende Helden Live is de naam van een nieuw festival dat zaterdag 1 februari GelreDome in Arnhem op zijn kop moet gaan zetten. Het feest, geïnspireerd door de stikstofcrisis, is bedoeld voor ‘boeren, bouwers en andere bierdrinkers’. 

Op het podium komen bands als Mooi Wark, Old Ni-js, Spitfires, WC Experience, BZB, Bertus Staigerpaip, Dutch Boys, Poar Neem’n, Beatcrooks, Ancora, Mannenkoor Karrespoor en Boer Bennie. De opzet is vergelijkbaar met die van een feest als Vrienden van Amstel Live.

,,Het zijn allemaal bands die misschien al jaren bestaan, met muzikanten die soms zelf nog op de steiger staan en keihard werken, maar die nog nooit in GelreDome hebben gespeeld. Nu wel. Mooi toch?”, zegt William Bossong van Mooi Wark. Hij zal samen met  Wim ‘Salabim’ van Aperlo van Poar Neem’n de presentatie verzorgen.

Met de trekker naar GelreDome?

Het idee om een festival te organiseren voor boeren en bouwers bestond al langer en kreeg vleugels met de stikstofcrisis, die vooral de landbouw en de bouwsector treft. ,,Het is chaos”, constateert Bossong. ,,En het is hoog tijd voor een feestje.” Warkende Helden Live is bedoeld als ‘hart onder de riem’.

Organisator Lukassen Produkties uit Nijmegen rekent met een capaciteit van 15.000 bezoekers. Bij gebleken succes is het de bedoeling om Warkende Helden Live jaarlijks te gaan organiseren. Een kaartje kost 27,50 euro, inclusief servicekosten. De ticketverkoop is inmiddels begonnen.

Is het de bedoeling dat de boeren en bouwers straks per trekker naar GelreDome komen? ,,Nee”, zegt Bossong lachend. ,,Dan loopt het verkeer vast. De zaal moet natuurlijk wel vol.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.