Volledig scherm
Qlimax was geheel uitverkocht. © GinoPress

Feestgangers lovend over 'legendarische' Qlimax 2016

ARNHEM - Bezoekers van het uitverkochte hardstyle dancefeest Qlimax in GelreDome in Arnhem keren zondagochtend laaiend enthousiast terug naar huis. 'Legendarisch', is een van de reacties, en: 'Een avond om nooit te vergeten'. Qlimax is inmiddels al bijna tien jaar een vaste waarde in GelreDome.

Het is met Hard Bass een van de twee jaarlijkse dancefeesten in het stadiontheater die de hele nacht mogen doorgaan. Qlimax begon zaterdagavond om 21.00 uur en duurde tot 7.00 uur 's ochtends.

Rustig
Het feest, met 27.500 bezoekers, is rustig verlopen, zegt GelreDome-directeur Hèrald van de Bunt zondagochtend kort na afloop van het marathonfeest. „Er waren geen incidenten, geen rare dingen. Ik ben hier heel blij mee."

Stream
De kaarten voor Qlimax verkopen gewoontegetrouw in zeer korte tijd uit. Wie er niet in geslaagd was een ticket te bemachtigen, kon een live audiostream beluisteren via het internetradiostation van organisator Q-Dance. Dat deden fans van over de wereld.

Vaste waarde
Van de Bunt kijkt al uit naar de editie van 2017. „Qlimax is een vaste waarde. Iedereen weet: eind november moet je in Arnhem zijn." Ook de fans zelf kijken alweer vooruit. Maggie Smith uit het Schotse Edinburgh laat via Twitter weten: 'Volgend jaar móet ik naar Qlimax.'

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.