Een tuin vol met stenen. Daar willen GroenLinks en de Partij voor de Dieren in Arnhem een einde aan maken.
Volledig scherm
PREMIUM
Een tuin vol met stenen. Daar willen GroenLinks en de Partij voor de Dieren in Arnhem een einde aan maken. © Thinkstock

Felle kritiek op Arnhems ‘tegelquotum’: ‘Hoe gaat de gemeentelijke spionagedienst straks heten?’

ARNHEM - Arnhem lijkt voorlopig geen ‘tegelquotum’ te krijgen. Een meerderheid van de gemeenteraad staat zeer kritisch tegenover het voorstel van GroenLinks en de Partij voor de Dieren een grens in te voeren voor het aantal stenen dat een Arnhemmer in de tuin mag hebben.

29 reacties

 • Gerry Rutten

  4 dagen geleden
  Nederlandse Stoep Brigade
 • B. Vermeulen

  5 dagen geleden
  Ĺaten ze dan eerst maar eens stoppen met verdichten van de woonwijken. Nog meer huizen en beton. Weet ook nog wel een woning met een enorme tuin die na verkoop totaal dicht getegeld is. Zeker 300m2 als dat terug gedraaid wordt hebben we voor andere ook weer ruimte om tegels te laten liggen.
 • Martin De Beer

  5 dagen geleden
  GL laat haar ware gezicht weer eens zien, als je niet meewerkt dwingen we je. Vreselijk eng clubje drammers die altijd hun zin moeten krijgen. Zie ook mijn onderbuurvrouw met haar reactie "die verdien geen tuin". Alsof zij even bepaald voor anderen hoe ze haar tuijn wilt inrichten. Lees HAAR tuin, niet die van jou.
 • Ceciel Buijser

  5 dagen geleden
  Een tegeltuin... een 'onderhoudsvriendelijke' tuin, noemen ze dat dan eufemistisch. Mijn buurvrouw had ook geen zin meer om eens in de zoveel tijd een beetje ongewenst groen weg te trekken en maakte een betonvlakte van haar achtertuin. En nu maar zeuren dat er geen vogeltjes meer zitten. Dat het zo kaal is. En dat het zo bloedverziekendheet wordt in de zomer. Dat het water naar binnen loopt bij een fikse regenbui. Daar krijg ik dus een heleboel leedvermaak van. Zulke mensen verdienen geen tuin.
 • Pim Willemsen

  5 dagen geleden
  Dit onzalige plan van de Groot van de PvdD is natuurlijk in de basis wel aardig, maar om dan meteen een Stasi-sfeer te scheppen (bij klachten van omwonenden..) gaat te ver. Geef groenere tuinen een bonus en korting op waterschapsbelasting. En zou een extra afvoer van regenwater niet ingepast kunnen worden in een tegeltuin?

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.