Op de hoek van de Jansbuitensingel en de Apeldoornseweg, vlakbij de voormalige Rembrandt-bioscoop, is een straatnaambordje met de naam van Mies Bouwman opgehangen.
Volledig scherm
Op de hoek van de Jansbuitensingel en de Apeldoornseweg, vlakbij de voormalige Rembrandt-bioscoop, is een straatnaambordje met de naam van Mies Bouwman opgehangen. © DG

Feministen geven vrouwennamen aan straten in Arnhem en Nijmegen

ARNHEM/ NIJMEGEN - De feministische beweging De Bovengrondse heeft in Arnhem en Nijmegen verschillende straten naar vrouwen vernoemd door er bordjes met hun naam op te hangen. 

42 reacties

 • Rejoen

  3 jaar geleden
  Maar dat geeft nog geen excuus om zo maar bordjes op te gaan hangen. Net als graffiti valt dit onder vandalisme en dient het gewoon bekeurd te worden..
 • Snotneus

  3 jaar geleden
  Keurige vanuit het gemeentehuis gestuurde actie van de linkse kliek...
 • Frits Starink

  3 jaar geleden
  Onzin, maar als het dan toch moet dan heb ik nog wel een suggestie. Maak van de Joop den Uijlsingel dan maar de Marjolein Fabersingel.
 • Rob Essers

  3 jaar geleden
  Overtreding van artikel 4, derde lid, van de Verordening naamgeving en nummering (adressen) wordt gestraft met een geldboete van de eerste categorie. De de maximale hoogte van de boete is € 410.
 • vanHavertotGort

  3 jaar geleden
  wat flauw! zijn ergere dingen! weet je dat er mensen naar de via Gladiola zoeken buiten de vierdaagse om? Verder vinden de meeste mensen hun route via google en tomtom en is die last niet zo erg als je voorstelt. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.