Volledig scherm
De reggaeformatie Rootsriders met als leadzanger Philip ‘Junior’ Dagla. © PR

Festival De Luie Hond eert Bob Marley en Doe Maar

videoARNHEM - Festival De Luie Hond in Arnhem opent dit jaar, op vrijdag 31 augustus, met een speciale tribute-avond. Het wordt een eerbetoon aan Doe Maar en reggaezanger Bob Marley, met de John Frostbrug als decor.

Festival De Luie Hond duurt drie dagen en speelt zich af op het terrein van de voormalige Cobercofabriek in Arnhem. Wie tussen 10 en 20 juli een passe-partout koopt, betaalt 10 euro. Nadien wordt de entree 15 euro. 

Henny Vrienten

De Nederlands-Caribische band Rootsriders reist al sinds 2006 (25ste sterfdag Bob Marley) de wereld rond met haar Tribute2BobMarley liveshows. Wereldwijd heeft de band meer dan vijfhonderd optredens verzorgd. 

*Lees verder onder de video

Het eerbetoon aan Doe Maar wordt verzorgd door Toe Maar. Naar verluidt lijkt de stem van de zanger nog meer op die van Henny Vrienten dan die van Vrienten zelf.

Naast heel veel livemuziek op drie verschillende podia is er voor de kinderen een kidsplayground. Tot het uitgebreide randprogramma behoort ook de vintagemarkt Wijvenkraam in de oude flessenloods.

Alleen nog pinnen

De organisatie meldt verder afgerekend te hebben met twee grote ergernissen van festivalbezoekers: betalen met munten en te dure foodtrucks. Bij alle barren en foodstands is de enige betaalmogelijkheid de pinpas.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.