Volledig scherm
© Roland Heitink / Persbureau Heitink

Feyenoord-fans zorgen voor explosieve sfeer rond GelreDome na winst op Vitesse

ARNHEM - In en rond stadion GelreDome is zondagmiddag, na afloop van de wedstrijd Vitesse-Feyenoord (0-2), een explosieve situatie ontstaan. Nadat stewards tijdens de wedstrijd al ingrepen op de Oost-tribune, was het naderhand vooral hommeles op 'West'.

Op de hoofdtribune hadden de Feyenoord-fans in diverse vakken de overhand. Ze zaten soms wel met honderd man bij elkaar; dit tot grote ergernis van de aanhangers van de thuisclub. Ze scandeerden openlijk de naam van hun favoriete club en zwaaiden zelfs met vlaggen.

Grimmig

Bij de hoofdingang was de sfeer een half uur na afloop grimmig te noemen. Het geduw en getrek was niet van de lucht. Politie vormde een cordon en de ME stond met acht busjes vol manschappen paraat. Uiteindelijk bleef de politie de situatie de baas en bleven ernstige ongeregeldheden uit.

De ergernis bij de fans van de thuisclub is te verklaren. Vitesse had vooraf immers laten weten zeer terughoudend te zijn met de kaartverkoop aan 'derden'. 

Terughoudend

De Arnhemse club wilde taferelen zoals eerder dit seizoen tijdens de bekerwedstrijd tussen beide clubs, toen tal van vechtpartijen ontstonden, voorkomen. ,,We zijn ook terughoudend geweest’’, stelt Vitesse-woordvoerder Wiebe Nelissen. ,,Wel is het zo dat zakelijke relaties meerdere kaarten konden bijbestellen. Daar is gretig gebruik van gemaakt. We gaan grondig evalueren hoe we dit bij volgende wedstrijden beter kunnen organiseren.’’

Volledig scherm
© DG

Rond vijf uur 's middags keerde de rust rond het stadion terug. 

Volledig scherm
© Roland Heitink / Persbureau Heitink
Volledig scherm
© Roland Heitink / Persbureau Heitink
Volledig scherm
© Roland Heitink / Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.