Volledig scherm
PREMIUM
Mars Holwerda van StudioMOM met collega-ontwerper Chantal Rouw en de Fiets van het Jaar 2019, de Cortina Common. © Rolf Hensel

Fiets van het Jaar 2019 komt uit de koker van StudioMOM in Arnhem

VrijdaginterviewARNHEM - Arnhemmer Mars Holwerda en zijn StudioMOM ontwierpen de beste fiets van 2019, de alles behalve gewone Cortina Common. Eerder kreeg de fiets al de Eurobike Award en erkenning als ‘Goed Industrieel Ontwerp’. ,,Blijkbaar hebben we een kaskraker ontworpen”, zegt Holwerda. ,,Dit is echt heel gaaf.”

‘Een eigentijdse fiets met modieuze kleuren’, schreef de jury van ‘Fiets van het Jaar 2019’ in de beoordeling van de winnaar. ‘En misschien nog wel het belangrijkste van alles, deze fiets biedt no-nonsense fietsplezier.’ Het onderwerp is de Common, die voor fietsfabrikant Cortina werd ontworpen aan de Statenlaan in Arnhem, bij Mars Holwerda’s StudioMOM. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.