Volledig scherm
PREMIUM
Mars Holwerda van StudioMOM met collega-ontwerper Chantal Rouw en de Fiets van het Jaar 2019, de Cortina Common. © Rolf Hensel

Fiets van het Jaar 2019 komt uit de koker van StudioMOM in Arnhem

VrijdaginterviewARNHEM - Arnhemmer Mars Holwerda en zijn StudioMOM ontwierpen de beste fiets van 2019, de alles behalve gewone Cortina Common. Eerder kreeg de fiets al de Eurobike Award en erkenning als ‘Goed Industrieel Ontwerp’. ,,Blijkbaar hebben we een kaskraker ontworpen”, zegt Holwerda. ,,Dit is echt heel gaaf.”

‘Een eigentijdse fiets met modieuze kleuren’, schreef de jury van ‘Fiets van het Jaar 2019’ in de beoordeling van de winnaar. ‘En misschien nog wel het belangrijkste van alles, deze fiets biedt no-nonsense fietsplezier.’ Het onderwerp is de Common, die voor fietsfabrikant Cortina werd ontworpen aan de Statenlaan in Arnhem, bij Mars Holwerda’s StudioMOM. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Eusebiuskerk zet zich schrap voor de drilboren: ‘Het lijkt wel oorlog hier’
  PREMIUM
  VIDEO

  Eusebius­kerk zet zich schrap voor de drilboren: ‘Het lijkt wel oorlog hier’

  ARNHEM - De Eusebiuskerk van Arnhem is dezer dagen het strijdtoneel van drilboren. ,,Het lijkt wel oorlog hier”, lachen de mensen die de grootscheepse restauratie van de kerk in gang hebben gezet vol ontzag. Het eerste gat voor de toekomstige ingang aan de zuidzijde op de Markt is al uitgehakt. Volgende week volgt de tweede gat voor de nieuwe ingang aan de noordzijde, tegenover restaurant Arnhems Meisje.
 2. ‘Marcel van Roosmalen is meer humorist dan journalist en juist daarom lees ik hem graag’
  PREMIUM
  COLUMN

  ‘Marcel van Roosmalen is meer humorist dan journalist en juist daarom lees ik hem graag’

  Tegenwoordig wordt er veel gevochten. Niet op straat, maar op social media. Niet met de vuisten, maar met woorden en emoticons. Gestreden wordt er tegen de beeldvorming. Friezen zijn geen racisten, Forummers geen nazi’s, islamieten geen terroristen, homo’s geen vrouwen in mannenlijven. ,,Mensen moeten stoppen mij in een hokje te stoppen”, hoorde ik iemand hokjesstoppers in een hokje stoppen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.