De laatste halve kilometer van de fietsroute van Arnhem naar Elst, bij Sportpark Schuytgraaf, wordt aangelegd met lijm uit olifantsgras.
Volledig scherm
De laatste halve kilometer van de fietsroute van Arnhem naar Elst, bij Sportpark Schuytgraaf, wordt aangelegd met lijm uit olifantsgras. © Rinus Baak

Fietspad met olifantsgras verbindt Sportpark Schuytgraaf met Elst

ARNHEM / ELST - De primeur heeft Arnhem niet, maar het fietspad van ‘grasfalt’ in het stadsdeel Schuytgraaf dat donderdag officieel in gebruik wordt genomen, is pas het tweede in Nederland. In Zevenaar ligt sinds in mei 2018 het allereerste fietspad dat is gemaakt met lijm uit olifantsgras.

4 reacties

 • Hardloper

  4 jaar geleden
  Ja en Nee.De CO2 in aardolie is in principe voor lange tijd opgeslagen, alleen zijn wij zo stom om het uit de grond op te pompen en het grootste deel te verbranden. Wat overigens bij bitumen niet opgaat.CO2 in plantaardigeproducten is CO2 die normaal kort cyclisch is, maar als je dit in producten gaat stoppen wordt het middellange termijn opslag. Beter voor het milieu dus, want je onttrekt het (tijdelijk). Hiermee help je het broeikas effect tegen te gaan.
 • Theo

  4 jaar geleden
  Mooi dat dat pad er-eindelijk-ligt ! Voor Park Lingezegen zou het goed zijn als er meer IN het park gefietst kan worden i.p.v. door/via het park. Een fiets/voetgangersbrug over de A325 bij de tankstations is gewenst.
 • Olivier

  4 jaar geleden
  Raar argument, dat er koolstofdioxide in het gras zit. Het gras wordt immers verwerkt tot lijm, mocht een deel daarvan worden verwerkt in het asfalt dan kan je hetzelfde argument gebruiken voor de aardolie waar koolstofdioxide in opgeslagen zit. Zolang je het niet verbrand maar verwerkt in een product wordt het opgeslagen in het product.
 • MeneerDeMeute

  4 jaar geleden
  En als het niet sterk genoeg is en er breuken, gaten en wortels doorheen groeien dan zegt GroenLinks: zo is natoer!

In samenwerking met indebuurt Arnhem