Volledig scherm
Een speciale voetgangersairbag heeft een hoop letsel weten te voorkomen in Arnhem. © Persbureau Heitink

Fietsster raakt lichtgewond bij aanrijding in Arnhem, voetgangersairbag voorkwam erger

ARNHEM - Een fietsster is zaterdagavond lichtgewond geraakt bij aan aanrijding met een personenauto in Arnhem. Ze is door het ambulancepersoneel gecontroleerd, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Het ongeluk vond rond 20.00 uur plaats op het kruispunt bij station Arnhem-Zuid. Het is niet bekend hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, maar de schade is beperkt gebleven door een speciale ‘voetgangersairbag’. Dit is een nieuwe innovatie van Volvo, waarbij de airbag aan de buitenzijde van de voorruit uitklapt. ,,Het heeft een hoop letsel voorkomen’’, vertelt een woordvoerder van de politie. 

De bestuurder van de auto is met de schrik vrijgekomen, maar het voertuig moest wel worden afgesleept. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Bewoners willen weg uit ‘getto Geitenkamp’: ‘Mijn buurvrouw richtte een jachtgeweer op me’
    PREMIUM

    Bewoners willen weg uit ‘getto Geitenkamp’: ‘Mijn buurvrouw richtte een jachtge­weer op me’

    ARNHEM - Astrid Kersten heeft het wel gehad, na veertien jaar Geitenkamp. Ze wil zo snel mogelijk verhuizen van de bult. ,,Ik heb een buurvrouw gehad die een jachtgeweer op me richtte. Kerels die mijn huis binnendringen omdat ze denken dat ik als vrouw alleen een neukebol ben. Op straat ontmoet ik hondsbrutale kinderen die me een grote bek geven. Kankerwijf! Mijn eigen kleinkinderen durven hier niet meer te komen.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.