Fietsster zwaargewond door vallend bouwhek in Arnhem: ‘Vreselijk dat dit gebeurt’

update/videoARNHEM - Twee fietssters zijn woensdagochtend op de Van Oldenbarneveldtstraat in Arnhem gewond geraakt doordat een bouwhek op hen viel. Een van hen is met ernstig hoofdletsel naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen gebracht. 

Vermoedelijk drie bouwvakkers betraden iets voor 10.00 uur 's ochtends het bouwterrein, toen achter hen ineens het hek omviel. De fietssters, twee dames op leeftijd, reden over de straat toen het stalen gevaarte over een lengte van twintig meter naar beneden kwam. 

Zij konden het hek niet meer ontwijken en kwamen eronder terecht. Vermoedelijk is de ernstig gewonde vrouw met haar hoofd op de straat terechtgekomen. Op de straat is een plas bloed te zien.

Een mobiel medisch team werd per traumahelikopter opgeroepen om assistentie te verlenen. Een trauma-arts is in een ambulance  met de ernstig gewonde vrouw meegereden naar Nijmegen. De andere vrouw is naar het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem gebracht.

‘Dit mag niet gebeuren’

,,Dit mag niet gebeuren”, zegt Harold van Rooijen, algemeen directeur van Klok Groep, de aannemer die betrokken is bij de bouw van de appartementen aan de Van Oldenbarneveldtstraat. ,,We lopen elke avond de hekken na, om te kijken of ze goed geborgen zijn. Het is vreselijk dat dit gebeurt. We moeten nu afwachten om te weten waar het fout is gegaan. Ik hoop dat het goedkomt met die mensen.”

Waarom het hek precies is omgevallen, is nog niet bekend. Een buurtbewoonster en een bouwvakker, die anoniem reageren, denken dat de betonnen voeten van het hek verkeerd waren geplaatst. Deze stonden volgens hen niet dwars op het hek. 

De politie en de arbeidsinspectie doen nog onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Volledig scherm
Het bouwhek viel over een lengte van ongeveer twintig meter. © Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.