Volledig scherm
Alle fietsen van Swapfiets hebben een herkenbare blauwe voorband. © Swapfiets

Fietsverhuurder Swapfiets opent winkel in Vossenstraat in hartje Arnhem

ARNHEM - Fietsverhuurder Swapfiets, in Arnhem actief sinds eind 2017, opent donderdag een winkel in de Vossenstraat in de Arnhemse binnenstad. Swapfiets heeft in de regio circa 5.000 klanten en verwacht verder te groeien na de opening van de winkel.

Berijders van een Swapfiets (herkenbaar aan de blauwe voorband) betalen 16,50 euro per maand (studenten krijgen korting) voor een fiets en service bij lekke banden en reparaties. Zo’n abonnement is met name in trek bij studenten en young professionals, aldus het bedrijf.

In Arnhem zelf heeft Swapfiets nu een duizendtal klanten. Dat succes is de aanleiding voor het bedrijf om zich nu ook met een winkel in de stad te vestigen en de service verder te verbeteren. Arnhem is volgens Swapfiets ‘met haar goede infrastructuur en snelfietsroutes een aangename stad voor fietsers’.

Volledig scherm
Fietsenmaker van Swapfiets op het Audrey Hepburnplein in Arnhem. © Swapfiets

Het bedrijf kondigt aan dat het zich binnenkort ook gaat richten op de zakelijke markt, met een ‘robuuste omafiets’ en een fiets met zeven versnellingen. De standaard Swapfiets heeft geen versnellingen.   

Volgens de gemeente Arnhem is mede door Swapfiets het aantal fietswrakken op straat ‘aanzienlijk afgenomen’. Arnhem is scherp op verwaarloosde rijwielen. Recent werden in de binnenstad weer potentiële ‘weesfietsen’ gelabeld. Als die tweewielers niet worden verwijderd, worden ze in beslag genomen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.