Volledig scherm
Ongeval op IJsselbrug A12 bij Duiven. © Roland Heitink

File op A12 door werkzaamheden en ongeval bij Duiven lost langzaam op

UpdateDUIVEN - Op de A12 heeft maandagmorgen een forse file gestaan door een ongeval rond 05.30 uur op de brug over de IJssel bij Duiven. De vertraging voor automobilisten die vanuit de richting Duitsland naar Arnhem wilden, liep al snel op tot bijna anderhalf uur. 

Nadat de personenauto en de vrachtwagens die tegen elkaar waren gebotst van de weg waren gehaald nam die extra reistijd mondjesmaat af. Even na 07.00 uur was die nog 20 minuten. De file was toen nog 14 kilometer lang. Rond 09.00 uur stond er nog 4 kilometer file en bedroeg de vertraging zo’n 11 minuten.

Overigens zijn ook de wegwerkzaamheden aan de brug in de A12 debet aan de file. Doordat er minder rijstroken zijn staat verkeer er de afgelopen weken vaker en langer vast.

A50 en N317

Verkeer reed vervolgens over enkele kilometers langzaam tot en met de aansluiting met de A50 vanuit Apeldoorn. Ook op die weg was vertraging vanwege een ongeval eerder vanochtend.

De nasleep van het ongeval bij Duiven zorgde ervoor dat ook op de N317 bij Doesburg een file van meerdere kilometers ontstond. Datzelfde gold voor de Rivierweg, een sluiproute richting A12.

Ook stond het vanaf Duiven vast in de richting van de IJsselbrug bij Westervoort. 

Bij het ongeval raakte niemand gewond. De auto raakte total loss.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.