Sinterklaas te paard door de Eusebiuskerk.
Volledig scherm
PREMIUM
Sinterklaas te paard door de Eusebiuskerk. © Beeld Stichting Sinterklaasintocht

Film én livestream: Arnhem krijgt dit jaar zelfs twee (virtuele) sinterklaasintochten

ARNHEM - De tweespalt over Zwarte Piet leidt dit jaar tot twee virtuele intochten in Arnhem. Een nieuwe stichting kondigt een sinterklaasfilm aan, mét een bijrol voor burgemeester Marcouch. De oude stichting, die door de gemeente aan de kant is gezet, wil via een livestream een aankomst per boot uitzenden.  

6 reacties

 • Ik Ben het

  10 maanden geleden
  Gewoon het hele centrum blokkeren die dag.. optocht is leuk voor de kinderen maar ondernemers zijn heel blij dat de ouders daarna lekker gaan winkelen en eten... gewoon niet doen! Ik stop met sinterklaasletters, pepernoten en kado!s in het centrum... ze zoeken het maar uit met roetpieten, regenboogpieten (waarvan ik nog steeds vind dat je onze homoseksuelen tegen het hoofd stoot)... ik ga mijn geld uitgeven aan kerstkado!s en die ga ik zeker in de economie van Duitsland stoppen.
 • Kaat

  10 maanden geleden
  U heeft de kinderen gesproken? Denk dat kinderen liever sinterklaas via een live-stream zien dan volgend jaar zonder opa en oma
 • Ikke

  10 maanden geleden
  Hoe ze een traditioneel feest binnen een mum van tijd om zeep kunnen helpen om maar in een goed straatje te komen van enkele linkse rakkers in de gemeenteraad, PBA en de aangesloten partijen. Ze gaan zelfs nog verder dan wat ze eerder riepen dat ze volgens de NPO de pieten zouden doen t.w. roetveeg....nu gewoon 'blank' snor en baard. Op deze manier worden de gekleurde mensen die ooit of nog steeds mee willen doen volledig buiten gesloten, ruikt toch wel wat naar discriminatie nu. Maar hè, als dat de werkwijze van de nieuwe stichting is.
 • de heer J. Zomers (68)

  10 maanden geleden
  Een roetveegpaard... dat mag wel.
 • de heer J. Zomers (68)

  10 maanden geleden
  Kinderen willen graag buiten de echte sinterklaas zien... en niet via film of livestream.Kinderen vinden dit een nep sinterklaas en daar hebben ze gelijk in.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.